Dumnezeu s-o odihneasca in pace…

O veste tristă ne parvine de la Cluj-Napoca: una dintre cele mai curajoase femei din România, profesoara Doina Cornea, printre puţinii şi nepreţuiţii disidenţi din perioada comunistă, s-a stins din viaţă vineri dimineaţă, la vârsta de 88 de ani.

A fost greu încercată în ultima vreme, atât de suferinţa bolii, cât şi a pierderii iubitei sale fiice, Ariadna Combes, care s-a stins acum doi ani.

Anunţul a fost făcut de duhovnicul Doinei Cornea, părintele Teodor Lazăr, care a spus că ea s-a stins din viaţă vineri dimineaţă, în jurul orei 3:00, în locuinţa sa din Cluj-Napoca. Doina Cornea se confrunta de ani de zile cu o boală grea, dar a lăsat în urmă o viaţă ca o legendă.

Născută pe 30 mai 1929, a dovedit, în anii 80, când comunismul părea definitiv instalat în Romania, un curaj incredibil. Deşi graniţele erau complet închise şi poșta atent verificată, a difuzat zeci de materiale şi proteste împotriva regimului comunist, citite la postul de radio Europa Liberă şi ascultate clandestin de o ţară întreagă.

În urma unor manifestaţii la care a participat împreună cu fiul ei, Doina Cornea fost bătută şi arestată în 1987 pentru cinci săptămâni. După Revoluţie, nu a văzut dreptatea la care a visat. A primit numeroase distincţii, printre care şi de la Papa Ioan Paul alII-lea şi de la Majestatea sa Regele Mihai.

Înmormântarea Doinei Cornea va avea loc cel mai probabil luni.

Sursa:protv.ro