Polițiștii de investigare a criminalității economice efectuează 67 de percheziții, în 11 județe, la sedii de firme și la 40 de administratori bănuiți de infracțiuni economice, cu un prejudiciu de 500.000 de euro.

In aceste momente, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române și cei din Maramureș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, efectuează 67 de percheziții domiciliare, în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Iași, Satu Mare, Cluj, Galați, Botoșani, Neamț, Mureș, Buzău și Vaslui.

Perchezițiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, în care se efectuează cercetări pentru falsificare de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată și evaziune fiscală.

În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 — 2015, 40 de persoane, reprezentanți ai 53 de societăți comerciale, ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, pentru care ar fi dedus sau compensat ilegal T.V.A. și ar fi diminuat artificial obligațiile fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 500.000 de euro.

IGPR / Foto: arhiva