Fundatia Pro Economica din Tirgu Mures ofera sprijin financiar din partea Guvernului Ungariei agricultorilor din judetul Mures. Desi fundatia nu are prevazut ca si criteriu pentru acordarea fondurilor etnia fermierior mureseni, majoritatea covarsitoare a beneficiarilor sunt de etnie maghiara. Nimic rau in asta, ba dimpotriva, vorbim de niste bani care ajung in judetul nostru si ajuta la dezvoltarea acestui segment.

Mai putin obisnuit este ca, conform unor informatii obtinute pe surse, unul dintre beneficiarii banilor de la Guvernul Ungariei este “mandrul roman” Gliga Vasile, chiar liderul PSD Mures. Se pare ca acesta a accesat diverse sume de bani pentru unele proiecte de achizitii de utilaje agricole.

Oare GLIGA VASILE, care a beneficiat de o importantă finanţare, prin acţiunile sale, a devenit un subordonat financiar al Budapestei? Oare in urma acestor actiuni sa fie posibila si “fratia” PSD-UDMR din CL Tirgu Mures, care voteaza unitar toate proiectele, in marea lor majoritate in detrimentul muresenilor?

Probabil datorita “caracterului deosebit” de care a dat dovada, se mai vehiculeaza si ideea ca apoi a sprijinit partidul socialist din Ungaria, in defavoarea FIDESZ care acordă aceste fonduri.

MS / Foto: colaj