Al doilea transplant cardiac din acest an din România a fost realizat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, iar pacientul este un bărbat de 39 de ani din Bucureşti, care se afla de peste doi ani pe listele de aşteptare. Donatorul a fost un tânăr de 17 ani care se afla în moarte cerebrală în urma unui accident vascular

Intervenţia a fost anunţată printr-un comunicat de presă de către medicul Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă şi Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) dinTârgu Mureş, care a precizat că este cel de-al doilea transplant cardiac din ţară realizat în acest an.

Pacientul este un bărbat în vârstă de 39 de ani din Bucureşti, care se afla de peste doi ani pe lista de aşteptare, iar intervenţia a durat şase ore şi s-a încheiat cu succes, pacientul fiind în prezent stabil şi în stare clinică bună.

Conform sursei citate, cordul a fost prelevat în cursul nopţii la Spitalul Judeţean Suceava, de către o echipă de medici din Târgu Mureş, donatorul fiind un tânăr în vârstă de 17 ani, aflat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular hemoragic post-traumatic.

Sursa: news.ro / Foto: colaj