În perioada 28 aprilie – 2 mai a.c., peste 800 de poliţişti vor acţiona, pentru îndeplinirea responsabilităţilor curente necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zonele de agrement şi în care se desfăşoară manifestări publice.

Din dispozitivul suplimentar fac parte 612 polițiști de la ordine publică, 117 de la poliţia rutieră, 69 de la investigaţii criminale și 64 de la alte structuri, ce va asigura ordinea și liniștea pubică, în această perioadă.

Totodată, poliţiştii de siguranţă publică vor acţiona zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea evenimentelor rutiere grave, poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de poliţiştii de la ordine publică, vor acționa pe tronsoanele de drumuri naţionale care tranzitează judeţul Mureş și vor utiliza aparatele radar.

În scopul asigurării fluenţei şi siguranţei traficului rutier cu prilejul minivacanţei de 1 Mai, Serviciul Rutier Mureş a dispus pentru perioada 28 aprilie – 2 mai a.c., prezenţa activă a agenţilor de poliţie rutieră pe principalele artere de circulaţie pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe căile de comunicaţie spre staţiunile turistice montane şi de pe litoral.

O atenţie deosebită va fi acordată arterelor ce converg spre zonele de agrement şi nu numai (DN 16  Reghin – Crăieşti, D.N.15 E578  Reghin – Topliţa, DN 14  Sighişoara –  Daneş, DN 14 A Cucerdea – Târnăveni, DN 13 E 60  Tîrgu Mureş – limita jud. Braşov, DN 13 A Sovata- Bălăuşeri, DN 15 Tîrgu Mureş – Reghin, DN 15 E 60 Tîrgu Mureş- Luduş, DN 15 E Tîrgu Mureş – Sânpetru de Câmpie).

Fie că veţi petrece aceste zile în parcuri, la pădure, la mare sau la munte, fie că veţi face o scurtă plimbare în aer liber, poliţiştii vă recomandă să vă asiguraţi locuinţa, la plecare, şi să vă protejaţi bunurile şi bagajele, mai ales în zonele foarte aglomerate!

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, vă rugăm să apelaţi la Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenţă, formând numărul 112 – Apel gratuit!

IPJ Mures / Foto: arhiva