Continua bataia de joc…

Ieri a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului local municipal Tîrgu Mureş, in care, pe langa celelalte proiecte (vezi aici), au fost votate unele mai dubioase (a se intelege: in interesul cuiva, altul decat al contribuabililor). Foarte important de precizat ca aceste proiecte au fost votate in unanimitate de PNL-PSD-UDMR, POL fiind singurul care a votat impotriva, dar, din pacate, nu a fost suficient pentru a le stopa. Va dam ca exemplu doar 3 dintre ele:

1 – Au votat proiectul DISCRIMINATORIU privind taxa de transport pentru firmele de constructii…

Mai exact, firmele care au contract cu primaria Tirgu Mures (adica cu “prietenii” lor) vor fi scutite de la plata taxei de 90 lei/zi pentru fiecare camion de mare tonaj care circula pe strazile orasului, in timp ce celelalte firme sunt obligate sa o plateasca. Din start firmele scutite vor putea avea un adaos comercial mai mic, avand automat cheltuieli mai mici. Cat de corect va pare?

2 – Au votat incredintarea administrarii PARCARILOR publice catre o firma privata pe o suma modica…

Chiar daca in toate orasele importante din Romania, mult mai dezvoltate ca Tirgu Muresul (probabil din aceste motive), administrarea parcarilor se face de catre primarie, la noi s-a decis incredintarea lor catre o firma privata (probabil “prietena” cu ei) pentru o suma de putin peste un milion de lei, o suma modica daca ne uitam de exemplu la Oradea care incaseaza cam 27 de milioane. Oare unde/la cine va merge diferenta?

3 – Au mai votat un proiect DISCRIMINATORIU, care se refera la muzica de pe terasele comerciantilor…

Mai exact, toti proprietarii de terase vor fi obligati sa opreasca muzica seara, in conformitate cu prevederile legislative, dar, ATENTIE, cele din complexul Weekend, NU! De ce au facut asta? Pai cum altfel sa-si mai poata tine toate parangeliile “gratuite” acolo? Ce mai conteaza odihna locuitorilor din zona! Oare cum vor justifica “odihna” bolnavilor internati in spitalele din zona!

MS / Foto: colaj