Odată cu venirea primăverii, cetăţenii sunt mai interesaţi de amenajarea caselor şi a curţilor prin efectuarea de lucrări de reparaţii, renovări sau chiar construcţii.

Bineînţeles că fiecare persoană este interesată să plătească cât mai puţin pentru aceste servicii şi astfel este tentată să dea curs ofertelor venite din partea unor persoane necunoscute.

Dintre lucrările frecvente, care pot fi efectuate de către persoane fizice şi propuse în mod direct, din poartă în poartă, se numără şi schimbatul/montatul de sisteme de scurgere şi colectare a apei de pe acoperiş (streşini, burlane, jgheaburi).

Cetăţenii, în special persoanele vârstnice sau cele care locuiesc singure, trebuie să aibă mereu o doză de suspiciune când este vorba despre servicii mai ieftine decât media celor existente pe piaţă, pentru a nu ajunge în final să plătească mult mai mult.

Un astfel de scenariu este cel prin care persoane rău intenţionate propun repararea/ schimbarea burlanelor, iar în intervalul de timp în care se desfăşoară lucrările, ei sau alte persoane, care intră în curtea persoanei vătămate sub diferite pretexte, sustrag bunuri din locuinţă.

Pentru a nu cădea în plasa unor astfel de indivizi cu propuneri asemănătoare, care nu urmăresc decât câştigul lor, considerăm oportun să vă recomandăm SĂ FIŢI ATENŢI şi să decideţi în cunoştinţă de cauză dacă aceste oferte de servicii vă avantajează.

De asemenea, atunci când a venit momentul efectuării plăţii, nu permiteţi acestor persoane accesul în locuinţă pentru a nu dezvălui locul în care vă păstraţi banii!

Acordați maximă atenție persoanelor care sună la ușa dumneavoastră sau pe care le primiți în casă! Convingeți-vă de bunele lor intenții!

IPJ Mures / Foto: colaj