Din pacate, aducem iar in atentie o problema grava cu care se confrunta biciclistii mureseni, a caror viata este pusa mereu in pericol din cauza lipsei pistelor de bicliclete. Am inteles ca e greu sa construiesti autostrazi, sa faci centuri ocolitoare sau sa poti tine deschis un aeroport functional, dar sa nu poti face niste amarate de piste de biciclete in zeci de ani, este foarte greu de inteles! Si mai vrei sa reduci traficul, dar nu tu conditii pentru folosirea celui mai important mijloc de transport alternativ, nu tu transport in comun civilizat! Bravo, ma!

In cazul de astazi, asa cum se poate observa din clipul video de mai jos, pus la dispozitie de un cititor, soferul unei autoutilitare care avea incarcatura neasigurata in niciun fel si era umpluta mult peste limitele legale de transport, a fost la un pas sa acroseze, cu crengile care atarnau in afara remorcii, un biciclist care se deplasa regulamentar. Incidentul a avut loc la iesirea din Tirgu Mures spre Livezeni.

Soferul tupeist, in loc de scuze…

Cu toate ca probabil era constient ca efectua un transport care nu se incadra in conditiile legale si in loc sa se bucure ca nu are o tragedie pe constiinta, soferul prefera sa faca pe “reporterul grozav”. Sa speram ca politistii sa se autosesizeze si vor lua masurile legale care se cuvin in urma acestui incident prezentat in materialul video.

MS / Video: Eugen-Elemér D.