Familia Florea si Benta, n-au stat departe nici de acest subiect…

Am scris in mai multe materiale despre executia parcului auto pentru sporturi cu motor din zona Ungheni-Sanpaul, judetul Mures (familia Florea si familia Benta, nu au stat departe nici de acest subiect – vezi AICI, AICI, AICI). „Transilvania Motor Ring” a ajuns la o valoare de aproape 13.000.000 de euro şi constă într-un circuit de viteză cu lungime totală de 3,7 kilometri, doar ca acesta se afla la stadiu de poveste, desi se afla in executie de multi ani de zile.

Daca lucrările nu se termină anul acesta, se pierde finanțarea…

Lucrările la parc au fost finalizate încă din luna decembrie, dar Consiliul Județean Mureș nu a semnat recepția, din cauza apariției unor alunecări de teren. Constructorul a primit initial 90 de zile pentru remedierea defecțiunilor, care s-au prelungit cu încă alte 84 de zile, care au împins termenul final în luna iunie.

“Nu avea nimeni de unde să știe dacă vor aluneca sau nu vor aluneca aceste terenuri. Din păcate, aici, în acest moment, aceste alunecări, în baza contractului pe care îl avem, nu pot fi considerate neprevăzute. În acest moment există discuții între această societate care construiește parcul și noi, sperăm să le putem rezolva pe cale amiabilă, în caz contrar, va trebui să ajungem în justiție. Sperăm să putem să trecem peste această fază pentru că noi trebuie să finalizăm până în 31 decembrie 2018,” a declarat petru RTM, președintele Consiliului Județean, Peter Ferenc.

MS / Foto: colaj