Se incearca musamalizarea cazului elevei cazuta de pe geamul scolii? Vezi in material declaratiile si detalii despre starea fetitei…

Zilele trecute, inspectorul școlar general al ISJ Mureș, Ioan Macarie, a facut publice cateva declaratii pentru RTM:

“Din declarația domnului director al școlii care a fost săptămâna trecută la fetiță la spital, fetița a fost conștientă și a spus că, de obicei, ea acolo mânca, pe acel pervaz. De fapt, s-a și găsit după momentul căderii o folie unde își avea ea sandvișul.

În momentul căzăturii ea nu și-a dat seama că geamul este deschis. Vorbea, am înțeles și la telefon. Ea a recunoscut că mânca de obicei pe acel pervaz de geam care, din păcate, a fost deschis. Se pare că s-a dezechilibrat și a căzut, ea știind că permanent este închis…. Nu și-a dat seama, probabil.

Acestea sunt singurele informați, în rest așteptăm ancheta poliției care a fost deja demarată și cu dosar penal, am înțeles, pentru poli-traumatism sever.”

Fiind destul de greu de crezut lucrurile prezentate in declaratia sefului ISJ, am contactat familia Szidoniei si, asa cum ne-am asteptat, acestia infirma total si le catalogheaza drept minciuni care probabil au menirea de a musamaliza cazul sau de a incurca ancheta. Iata ce spune mama fetitei referitor la declaratiile oficialilor:

“Nu este adevarat! Este exclus asa ceva.Domnul director probabil este foarte speriat. Nici nu se pune problema de asa ceva. Va rog sa ma credeti ca stiu si o cunosc pe fetita mea si nu ar declara aceste lucruri. Eu am vorbit cu ea. Sandvisul l-a mancat in pauza de la ora 10. Nici vorba la ora 13 cum spun ei. E minciuna, o minciuna mare! E fetita de 14 ani, nu de 3 ani sa nu-si dea seama ca o fereastra e sau nu deschisa. Fetita mea venea de jos din clasa si la treptele de langa geam a simtit ca a impins-o cineva. Foarte urat daca domnul profesor scoate asemenea vorbe. Sa-i fie rusine!

Sa ne gandim logic. Fetita mea a avut accidentul in timpul programului si din neatentia scolii. Profesorul de serviciu… LIPSA! Bodigardul n-a vazut! Camera de filmat n-a surprins incidentul. Muncitorii disparuti.

Din 510 elevi niciunul n-a vazut nimic! Nu vi se pare ciudat?? Am primit multe mesaje de la elevi din scoala, dar din clasa ei nici macar unul! De ce? Le este oare interzis de catre director? Ce se ascunde?”

Cu lacrimi in ochi, mama Szidoniei da cateva amanunte si despre starea de sanatate a fetitei:

“Este în pericol, doar un miracol poate să o țină în viață, mobilizată în pat toată viața ei, paralizată de la gât până jos, cu coloana cervicală, cu coloana și măduva tăiate în două, cu nervii tăiați în două, deci nu este nici o șansă de recuperare… De 4 zile încontinuu este anesteziată din cauza la dureri, a fost intubată de 4 ori iar acum are și aprindere de plămâni. Dacă lumea vrea să doneze sânge, poate să o facă pentru că o să mai fie două sau trei operații pe care trebuie să le facă la picioare, la oase și a pierdut mult sânge… Din păcate, acum ne-au transferat aici la Tîrgu-Mures.”

Pe lângă apelul pentru donarea de sânge, mama Szidoniei mai are nevoie și de ajutor financiar, mai ales că nu are nici un venit în momentul de față:

“Nici nu mă lasă să stau lângă ea, doar în alt salon și acolo e cu plată. Din cauza asta a fost pus și un anunț pentru donație, pentru ajutor pentru că eu nu am loc de muncă și plata e de 50 de lei pe zi, după cum mi s-a spus… Când sunt lângă ea, dă semne vitale, când nu, doarme și plânge, deci e cu lacrimile în ochi. Fetița asta, o oră nu a fost lăsată singură…”

Pentru cei care doresc să ofere un ajutor financiar Szidoniei.

TITULAR CONT : Nagy Erika
COD BANCAR lei :
RO40BRDE130SV89399251300
COD BANCAR euro :
RO36BRDE130SV89399331300

MS / Foto cop: colaj