În cursul acestei dimineți, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 6 mandate de percheziție în municipiul București și în județele Ilfov, Mureș și Constanța, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul comerțului intracomunitar cu materiale de construcții.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiții, reprezentanți ai unor societăți comerciale cu sediul pe raza municipiului București și a județelor Constanța, Mureș și Bacău, în perioada 2013 — ianuarie 2015, au înregistrat fictiv achiziții de bunuri și servicii în valoare de aproximativ 1.400.000 de lei de la societăți comerciale cu comportament de tip ‘fantomă’, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la aproximativ 560.000 de lei iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 1.700.000 de lei.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 5.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Mureș și Constanța și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.