Intr-o conferinta de presa care a avut loc astazi, presedintele Consiliului Judetean Mures, Peter Ferenc, a anuntat ca primele zboruri de pe Aeroportul Transilvania, operate de Wizz Air si cateva curse de tip charter, vor fi in luna iunie 2018.

Acesta a anuntat ca se lucreaza la reabilitarea pistei, iar de acum muresenii au posibilitatea sa vizualizeze in timp real lucrarile. In acelasi timp, a mai precizat ca s-au depasit costurile cu 800.000 de lei, suma totala ajungand astfel la 55 de milioane de lei, nespecificand exact natura acestor costuri suplimentare.

”Lucrările sunt finalizate în proporție de aproximativ 50% și se lucrează 24 de ore din 24. Desigur, au fost elemente neprevăzute pe care a trebuit să le gestionăm, dar în acest moment putem spune că în iunie aeroportul va fi funcțional. Valoarea totală a investiției se ridică în acest moment la 55 de milioane de lei cu TVA. Subliniez, încă o dată, că prin închiderea Aeroportului și realizarea acestor lucrări am urmărit ca scop principal asigurarea unei infrastructuri de pe care să se poată zbura în condiții de maximă siguranță. Acesta a fost motivul pentru care mi-am asumat această decizie, indiferent de costurile politice”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

Conform celor declarate imaginile live vor fi transmise 24/24 de ore pana la finalizarea lucrarilor. Acum, orice muresean poate vedea la ce intensitate se lucreaza…