Oare de cate tragedii mai este nevoie pentru ca cineva sa actioneze…

Sambata noaptea, ora 23:13, pe DN15, la km 80+900m, în  localitatea Sângeorgiu de Mureş, un tânăr, de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a accidentat doi pietoni, respectiv o femeie de 48 de ani şi un bărbat de 49 de ani, care s-au angajat în traversarea părţii carosabile pe trecerea pentru pietoni, marcată şi semnalizată corespunzător.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a femeii de 48 de ani şi rănirea uşoară a bărbatului de 49 de ani, se precizeaza in comunicatul IPJ Mures.

Sute de accidente provocate de “parapetii mortii”…

Parapetul de beton lung de 2,4 km și o înălțime de 80 cm a fost construit în 2014 odată cu reabilitarea DN 15. De atunci pana in prezent in zona au avut loc foarte multe accidente la trecerile de pietoni. De-a lungul timpului localnicii și șoferii au organizat și proteste, dar fără rezultat.

Localnicii pot spera să obțină scoaterea acestuia abia de la toamnă, după ce expiră garanția lucrării. Pana atunci primarul din Sângeorgiu de Mureș a primit promisiunea că la cel puțin 3 treceri de pietoni se vor instala semafoare acționate cu buton.

“Am spus: Ok, o să așteptăm până în noiembrie când se termină garanția dar după aceea o să acționăm în instanță. Până atunci se pare că nu se poate găsi o rezolvare deși am fost de nenumărate ori la Ministerul Transporturilor, la CNADNR. A creat prezența acestui parapete creșterea vitezei și în mod automat, la trecerile de pietoni, numeroase accidente. Cei din alte județe traversează comuna cu o viteză medie de 80-90 km/h.

Dacă traversează cineva acum comuna poate vedea că sunt balize de semnalizare puse de 6 luni acolo, în apropierea unor cămine și capace de canalizare care, firma care a făcut reabilitarea nu le face, CNADNR nu se ocupă de ele, noi nu avem dreptul să ne atingem de drum că nu e în administrarea noastră, dar noi suntem cei care suferim, locuitorii de pe strada principală, cei care vor să traverseze,” a declarat pentru RTM, zilele trecute, primarul comunei Sângeorgiu de Mureș.

MS / Foto cop: grup esti din tgm daca…