Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 19 angajatori, constatându-se 27 neconformități în domeniul SSM. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale, după cum urmează : 26 avertismente și 1 amendă în valoare de 7000 lei.

Domeniul de activitate ale angajatorului care a fost sancționat cu amendă este: fabricarea altor elemente de dulgherie și tâmplărie, pentru construcții.

Principalele deficiențe constatate au vizat necomunicarea producerii accidentelor de muncă, necercetarea în termen a accidentelor de muncă, lipsă curs reprezentanți lucrători cu răspunderi în domeniul securității și sănătății în muncă, completarea planului propriu SSM cu toate riscurile din șantier, măsuri pentru protejarea eficienta a malurilor, reevaluarea riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională, acordarea echipamentului de protecție adecvat activității desfășurate asigurarea de echipamente de muncă sigure,completare echipamente de muncă cu toate dispozitivele de protecție.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii martie 2018, au fost comunicate 20 evenimente.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă au participat la două cercetări de boli profesionale, împreună cu reprezentanții DSP Mureș.

ITM Mures / Foto: arhiva