Potrivit informațiilor PSnews.ro, Ludovic Orban figurează ca angajat, cu un contract de muncă part-time, încă din data de 20.12.2017 la SC Revicond Canaltech SRL, renumită  în sfera companiilor ce au obținut contracte cu statul. Concret: Orban este plătit de o firmă care ia bani de la stat și care – mai mai mult – încasează bani de la primării și județe conduse de liberali. Posibil conflict de interese?

Societatea Revicond Canaltech, specializată în lucrări de constructii și înființată în 2011 este din județul Mureș, are 29 de angajați și este administrată de afaceristul Boca Daniel Ioan, apropiat al lui Ludovic Orban, cunoscut în sfera celor mai influente business-uri din România.

Conform Sursazilei.ro, SC Revicond Canaltech a derulat, însă, doar în ultimii doi ani, contracte cu autorități publice și companii de stat. Toate, adjudecate prin atribuire directă. Concret: pe lista clienților Revicond Canaltech se înscriu Autoritatea Națională a Rezervelor de Stat (un contract în valoare de peste 57.600 de euro, atribuit direct pe 29 august anul trecut), Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaș (un contract în valoare de aproape 40.000 de euro, atribuit pe 2 martie anul acesta), dar și Compania de Apă Arad SA (aflată în subordinea Consiliului Județean Arad, condus de Iustin – Arghir Cionca, până în 2012 deputat PDL). La Arad, Revicond Canaltech a obținut un contract în valoare de peste 130.000 de euro fără TVA. Tot fără licitație..

Suplimentar, față de cele precizate de Sursazilei, amintim că actualul director general al Transgaz este Ion Sterian, care a candidat la alegerile locale din 2008 din partea PNL, însă fără succes. Același Sterian a fost de demis de către Emil Boc din funcția de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, condus de Elena Udrea.

Cu alte cuvinte, vedem cum Orban este angajat – cel puțin în acte – la un afacerist conectat la bugetul public (fie el și local). Amintim că același Ludovic Orban este una dintre vocile care s-au pronunțat cel mai puternic împotriva ideii ca politicienii să facă afaceri cu statul.

Sursa: psnews.ro / Citeste mai mult / Foto: colaj