Exista! Chiar la o companie de stat abia iesita din insolventa…

​Directoratul Hidroelectrica a propus, iar Consiliul de Supraveghere a avizat, salarii foarte mari, practic duble față de anul trecut, pentru conducerea societății Hidroelectrica.

Noile venituri ale Directoratului și Consiliului de Supraveghere ar urma să fie aprobate în ședința AGA din 4 mai 2018. Dacă vor fi aprobate, un membru al Directoratului ar putea fi plătit în medie cu 68.166 lei brut lunar, iar un membru al Consiliului de Supraveghere cu 31.976 lei. Hidroelectrica este o companie controlată politic de ALDE

Acestea sunt mediile la nivelul Directoratului și Consiliului de Supraveghere, însă șefii acestora ar putea primi chiar mai mult.

Important de precizat ca dupa ce a iesit din insolvență, compania a fost condusă doar de manageri provizorii. Pe 30 martie 2017, Curtea de Apel București a închis definitiv procedura insolvenței. De atunci, au tot fost numiți interimari, în special din zona ALDE, apropiați de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu.

Șeful Directoratului Bogdan Badea a fost secretar de stat in  Ministerul Energiei, în perioada decembrie 2014-noiembrie 2015. Valceanul Bogdan Badea este cunoscut ca fiind un apropiat al lui Daniel Chițoiu (ALDE), care a fost de două ori ministru (la economie și la finanțe), în perioada guvernelor Ponta.

Președintele Consiliului de Supraveghere este Ioana Andreea Lambru (ALDE), care deține și funcția de secretar general al Guvernului.

Sursa: hotnews.ro