Update material: Incident deosebit de grav la şcoala nr. 7 din Tirgu Mureş. O elevă de 14 ani a căzut de la etajul I al clădirii, în timpul pauzei.

În urma căzăturii, fata, elevă în clasa a VI, are picioarele rupte. Mama este disperată. Spune că, orice ar face medicii, riscul ca fiica ei să rămână paralizată este foarte mare din cauza rănii la coloană

Copila a rămas internată la Spitalul de Neurochirurgie din Cluj-Napoca. Starea ei este în continuare gravă. Între timp, în şcoală a fost pornită o anchetă care va stabili ce s-a întâmplat pe coridorul şcolii.

Se pare că fetița este într-o situație destul de gravă și a fost transportată la de urgență la Cluj. La nivelul holului pe scara de evacuare este un geam care dă spre exteriorul școlii, spre curtea școlii. Este un geam foarte jos. Geamul acela a fost închis pentru siguranța copiilor, dar în jurul orei 13,00, când s-a produs evenimentul, a fost deschis pentru aerisire. Practic, Poliția anchetează circumstanțele în care s-a întâmplat, pentru că pur și simplu nu se știe cum s-a întâmplat. Deci, copila a ieșit, s-a urcat la etaj, apoi a coborât la nivelul acelui geam și după aceea practic nimeni nu știe ce s-a întâmplat. Fetița, la momentul căzăturii, a fost conștientă, când a venit salvarea a fost conștientă. Așteptăm ca Poliția să ancheteze, ca și școala de altfel care a deschis o comisie, să vedem circumstanțele în care s-a produs nefericitul eveniment.” a declarat pentru RTM Ioan Macarie, inspectorul general ISJ Mures.

Sursa: RTM / observator.ro / Foto: colaj