Piaţa berii a înregistrat anul trecut în România o creştere de 2%, ajungând la un volum de 16,11 milioane hectolitri, iar consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 82 litri, a declarat marţi Lucian Ghinea, preşedintele Asociaţiei Berarii României.

”România se află pe locul opt în Europa în ceea ce priveşte consumul pe cap de locuitor. Pe primele locuri sunt Cehia, Germania, Austria şi Polonia. Estimăm că vom ajunge la consum mediu responsabil de 100 de litri pe cap de locuitor”, a declarat marţi Lucian Ghinea, într-o conferinţă de presă.

Peste 97% din producţie este realizată pe plan local, iar ingredientele utilizate la fabricarea berii (orzoaica şi hameiul) provin în proporţie de 70% din producţia internă.

Sectorul berii creează, direct şi indirect, peste 85.000 de locuri de muncă la nivel naţional.

Cele douăsprezece fabrici de bere, dintre care două microberării, aparţinând membrilor asociaţiei sunt situate în Ploieşti, Constanţa, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu-Mureş, Pan­telimon, Timişoara, Buzău, Braşov şi Galaţi, iar cele două microberării sunt situate în Cluj-Napoca şi Timişoara.

Sursa:news.ro