Ieri am avut cea mai caldă zi de 12 aprilie din istorie: au fost chiar si 29 de grade Celsius. Temperaturile care cresc fără încetare se datorează încălzirii globale şi îngrijorează şi cercetătorii de la Agenţia Spaţială Americană. 

Efectele încălzirii globale se simt şi la noi. Trecem de la un anotimp la altul în câteva zile şi dacă fenomenul se va accentua, vom ajunge să avem doar iarnă şi vară.

12 Aprilie şi o adevărată zi de vară. Sunt 28-29 de grade Celsius, cea mai mare valoare înregistrată vreodată de staţiile meteo în această zi în România. Dacă facem, însă, o comparaţie cu luna aprilie a anului trecut, atunci temperaturile erau aproape de 0 şi chiar am trecut printr-un cod portocaliu de viscol în Estul şi în Centrul ţării.

La noi, ultimii 18 ani au adus temperaturi record. Cel mai cald februarie din istorie a fost în 2016 în judeţul Buzău: 26 de grade Celsius. Zilnic putem să constatăm însă că vremea a luat-o razna din cauza încălzirii globale.

Diferenţa dintre ziua de astăzi şi cea de acum doi ani este de 20 de grade Celsius. Zeci de drumuri erau blocate atunci, iar nămeţii treceau de doi metri înălţime. Azi, toată lumea a purtat haine de vară.

La asemenea schimbări bruşte de temperatură, corpul reacţionează foarte rău.

Călin Bădescu, medic de familie: Senzaţii de leşin, datorită faptului că nu reglează bine cantitatea de calciu, pot să fie căderi de calciu, cu tremurături, cu bufeuri, cu transpiraţii.

Ca să evităm asemenea probleme, medicii ne sfătuiesc să ne asigurăm necesarul de vitamine şi să alegem mâncăruri mai uşoare.

Sursa: digi24.ro