Se pare ca se aflau intr-o zona in care au avut loc mai multe avalanse…

Aparţinătorii celor trei turişti dispăruţi de câteva zile în Masivul Făgăraş nu au sesizat la poliţie dispariţia acestora.

Așa a precizat astăzi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, Gabriela Dinu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Gabor, coordonatorul Salvamont Braşov, a precizat, la rândul său, că adolescentul de 18 ani, care face parte din grupul turiştilor dispăruţi, a avut o convorbire cu un prieten pe Whatsapp, pe 1 aprilie, căruia i-a spus că vor să ajungă la Vârful Moldoveanu prin Viştea Mare, unde de altfel au fost văzute şi avalanşe foarte mari, după ce un elicopter a survolat zona sâmbătă şi duminică.

Vicepreședintele CJ Mureș, Adrian Gabor spune că a solicitat ajutorul salvamontiștilor din Suceava, Mureş și Alba, care au câini speciali de căutare în zăpadă.

Salvamontiştii de la Argeş şi Sibiu cu care s-a luat legătura au spus că în acest moment nu se poate urca pe niciun traseu din cauza avalanşelor foarte mari, de gradul patru.

Astăzi va fi organizată și o conferință de presă unde vor fi comunicate rezultatele survolului, dar şi planul pentru zilele următoare.

Sursa: RTM / Foto: Salvamont Romania