Pompieri și alpiniști, chemaţi să-i coboare din nacelă…

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că este nevoie de o intervenţie pentru închiderea nacelei astfel încât roata să fie pusă în mişcare.

„O nacelă din roata mare din Salina Turda a rămas deschisă, iar în momentul în care roata se învârte loveşte un dispozitiv lateral. Sunt patru turişti blocaţi în acea nacelă. Cineva trebuie să urce şi să închidă nacela astfel încât roata mare să fie pusă în mişcare”, a spus Cornea.

Directorul Salinei Turda, Simona Baciu, a declarat, la rândul său, că a fost vorba de un incident şi nu de o defecţiune tehnică la roata mare.

„Am chemat pompierii ca să îi dea jos pe turiştii aflaţi în nacelă. Au fost coborâţi în siguranţă. Într-o nacelă de pe roată nu era nimeni, iar uşa respectivei nacele nu s-a închis corespunzător şi aceasta a fost deschisă din cauza balansului. Din acest motiv roata nu putea să se învârtă”, a spus Baciu.

Potrivit directorului Salinei Turda, în roata mare se aflau 4 turişti, ultimii din programul de vizită al Salinei, care se dădeau cu roata.

Sursa: mediafax.ro