Vezi cat se plateste pentru reclama in mass media…

Zilele trecute va anuntam ca singurul studio TV local cat de cat mai obiectiv, Pro TV Tirgu Mures, s-a desfiintat. Pana acum televiziunea Stii TV, detinuta de Marius Catana, castiga an de an contractul cu banii pentru presa de la primarie, dar cum relatia de prietenie dintre el si executivul primariei Tirgu Mures (cica s-a certat cu Maior in urma cu cateva luni) s-a cam subtiat, iata ca in 2018 pierde subit contractul. Nu-i plangem noi de mila lui Catana, doar a luat ani de zile multe sute de mii de euro din banii targumuresenilor cu o televiziune de scara blocului, dar ne gandim ca oare sa fie adevarate barfele conform carora daca te pui rau cu Claude’ pierzi toate contractele?! 😉

Daca va imaginati ca aceasta ocazie a facut ca dupa atatia ani sa se opreasca robinetul prin care s-au scurs aproape 20 de milioane de euro din bani publici, va inselati! Era culmea sa nu-si faca ei o noua relatie de prietenie cu cineva, ca mai apoi sa continue in risipa inutila a banilor de la buget pentru cumpararea de imagine proprie. Si daca tot l-au angajat pe Cosmin Blaga pe postul de purtator de cuvant al primariei Tirgu Mures, care a lucrat anterior la Antena 1 Tirgu Mures, au profitat de aceasta “coincidenta” si au desemnat castigatorul contractului de publicitate pe cine altcineva decat pe Antena 1 Tirgu Mures!

Asadar, Cornel Cornaciu, detinatorul I Media Production Co SRL, firma care administreaza Antena 1 Tirgu Mures, castiga contractul cu bani pentru cumpararea presei pentru o perioada de doar 8 luni, dar in valoare de peste 150.000 de euro. (vezi la finalul materialului fotocopii cu contractele si datele oficiale la care facem referire)

“Fake news” platit de primarie din banii nostri…

Aceste contracte care au ca rezultat o presa locala care publica toate tampeniile lui Florea si Maior, limitand accesul muresenilor la o informare corecta si reala, reprezinta o mare risipa de bani publici, care, pe langa milioanele de euro cu care se puteau construi scoli moderne, ne mai si pozitioneaza in fruntea clasamentului pe Romania la acest capitol, din pacate.

Este incredibil ca in 2018, cand online-ul are o audienta imensa, primaria sa plateasca sute de mii de euro pentru campanie preelectorala mascata, de fapt fake news-uri pentru contribuabili. Important de precizat ca acest lucru se intampla in majoritatea primariilor din judetul Mures!

De exemplu, dupa cum vedeti Oradea sau Alba Iulia aloca ZERO lei pentru cumpararea presei locale. Acum faceti o comparatie in privinta dezvoltarii acestora fata de Tirgu Mures. De ce oare?!

De asta a devenit Mures Stiri asa de vizualizat…

Din pacate, nu putem face nimic. Au invatat sa faca astfel de imoralitati in mod legal. Nu ne ramane altceva de facut decat sa va spunem ca daca doriti o informare corecta, singura varianta este sa ne urmariti in continuare. Da, avem multe stiri neplacute, dar reale. Da, dupa semnarea si in acest an a contractului cu bani pentru presa, nu veti gasi altundeva prezentata realitatea.

Miki Blaga / Foto cop: colaj