În ultimele 24 de ore subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș „Horea” al județulului Mureș au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative apărute în urma fenomenelor meteo care au tranzitat județul.

Astfel, detașamentul de  pompieri Tîrgu Mureș a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil și a încă unui copac căzut pe un autoturism în municipiul Tîrgu Mureș, precum și înlăturarea unui banner publicitar, care era suspendat pe Bulevardul 1918. Deasemenea, a intervenit pentru îndepărtarea unui stâlp de telegraf căzut pe carosabil între localitățile Tirimia și Gheorghe Doja.

Detașamentul de Pompieri Reghin a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe firele de curent electric în localitatea Ibănești, precum și evacuarea apei din șase curți și patru beciuri inundate, după ieșirea din matca unui pârâiaș din localitatea Vălenii de Mureș. Conform informărilor primite de la furnizorul de energie electrică un număr de 43 de localități cu 11.120 de consumatori au rămas fără energie electrică. La această oră mai sunt nealimentate aproximativ 120 de consumatori dintr-o singură localitate, a declarat pentru RTM purtătorul de cuvânt al ISU Mureș, mr. Cristian Virag.

Sursa: RTM / Foto: ISU Mures