Peste 5.400 de gospodării de pe Valea Gurghiului, judeţul Mureş, au rămas, duminică, fără energie electrică din cauza vântului puternic care a doborât un copac pe firele electrice, iar la Târgu-Mureş, un copac a căzut pe o maşină, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, maior Cristian Virag, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că duminică după-amiaza, 5.475 de familii au rămas fără energie electrică, avaria fiind produsă de vântul puternic, care a doborât un copac pe firele electrice.

”Un copac a căzut pe firele electrice în localitatea Ibăneşti”, a anunţat Virag.

În total au fost afectate localnici din 19 localităţi din judeţul Mureş, de pe Valea Gurghiului. În cazul a şase localităţi, avariile au fost remediate, iar utilizatorii realimentaţi. Mai multe echipaje ale distribuitorului de energie electrică sunt pe teren şi lucrează la remedierea defecţiunilor.

De asemenea, în Târgu Mureş, un copac a fost doborât de vânt şi a căzut pe carosabil şi pe o maşină parcată, iar pe E 60, în zona Vatman, un alt copac a căzut pe carosabil. Pe Bulevardul 1 Decembrie a căzut un banner publicitar suspendat, iar pompierii sunt pe teren pentru degajarea acestuia. Nu s-au înregistrat victime.

Judeţul Mureş este sub avertizare cod galben de vânt puternic.

Sursa: mediafax.ro / Foto: grup esti din tirgu mures daca…