Pe lângă zecile de mii de turişti şi artiştii de top din toată lumea pe care „Untold” îi aduce la Cluj-Napoca, cel mai mare festival de muzică din România provoacă şi neplăceri unor clujeni. Firma care organizează evenimentul a fost executată silit pentru o amendă de 5.000 de lei primită pentru zgomot. Direcţia de Sănătate Publică a făcut măsurători sonometrice şi a propus soluţii.

Cel mai mare festival de muzică din România se desfăşoară într-o zonă semicentrală a Clujului, scenele pe care urcă artişti de top din toată lumea fiind relativ aproape de locuinţele oamenilor. Peste 1.200 de persoane au semnat, în august 2017, o petiţie online  prin care cer mutarea festivalului Untold din centrul Clujului.

Cu toate acestea, doar cinci persoane au reclamat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) zgomotul produs de ediţia din 3-6 august 2017 a festivalului, se arată într-un răspuns al instituţiei pentru „Adevărul”. DSP a amendat firma care organizează festivalul cu 5.000 de lei. A fost invocat articolul 6 litera b din Hotărârea de Guvern nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice.

Sursa:adevarul.ro / Citeste mai mult: adev.ro/p6aury / Foto: cluj.com