Circulaţia rutieră în zona accidentului a fost restricţionată mai multe ore pe E60 in localitatea Chendu, judetul Mures, intre Sighisoara si Tirgu Mures, pentru operatiunea de ridicare a cisternei din paraul Nades.

mediafax.ro

Pârâul Nadeş, poluat cu motorina scursă de la cisterna care s-a răsturnat, în judeţul Mureş | FOTO, VIDEO – https://goo.gl/ZM8Cho

Posted by Mediafax.ro on 24 Martie 2018

În ziua de 23 martie a.c., la ora 18.30 o cisternă încărcată cu produse petroliere (motorină 31.000 litri) a derapat într-o curbă în intravilanul localității Chendu, jud. Mureș, răsturnându-se în albia pârâului Nadeș, afluent de stânga al râului Târnava Mică. Din cauza înclinației accentuate a cisternei, pe lângă capacul primului compartiment (capacitate 9.000 litri) a început să se scurgă motorina.

Potrivit comunicatului ABA Mures, la ora 19.00,  3(trei) salariați ai Formației de lucru Bălăușeri, din cadrul Sistemului Hidrotehnic Târnava Mică Târnăveni, au intervenit imediat și pentru limitarea poluării au început colectarea combustibilului în recipienți metalici și din plastic. S-a izolat locul, în care s-au scurs primele cantități de motorină, cu baloți de paie pentru stoparea deversării în emisar. În sprijinul lor, la ora 20.00, au venit încă 5 (cinci) salariați ai Formației de Intervenție Rapidă din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, care au intervenit cu materiale absorbante. Au fost desfășurate și montate 6(șase) baraje, 300 buc. lavete și 3(trei) rulouri, toate absorbante, astfel au fost colectate peste 5.000 litri motorină. Datorită intervenției imediate și a măsurilor întreprinse, la ora 3.15, a zilei de 24 martie a.c., scurgerile de motorină din cisternă au fost stopate.

Echipa operativă a colectat și probe de apă atât de la fața locului, cât și de la confluența cu râul Târnava Mică, pentru analize de laborator.

Nu s-a constatat mortalitate piscicolă. Se observă mici pete și irizații locale cu produse petroliere, dar datorită debitelor mărite ale pârâului Nadeș diluția este foarte mare.

Video: mediafax.ro