Update: Parchetul de pe lână Tribunalul Mureș informează, printr-un comunicat, că până în acest moment nu s-au luat măsuri preventive față de medicul de la Institutului de Boli cardioovasculare și transplant Mureș față de care există suspiciuni de corupție.
Potrivit sursei citate, procurorul de caz din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș , împreună cu organele de poliție judiciară din cadrul Serviciului Anticorupție Mureș și IPJ Mureș, au efectuat percheziții, în cursul zilei, într-un dosar penal care privește comiterea unor infracțiuni de corupție de către un medic din cadrul Institutului Inimii.
Cauza a fost înregistrată în urma unui denunț.
Procurorii continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracțională, se mai arată în comunicatul parchetului.

La această oră, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mureș — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, efectuează două percheziții la locul de muncă și la domiciliul unui medic cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Dosarul penal vizează săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată de către un medic specialist chirurgie cardiovasculară din cadrul unei unități medicale din Târgu Mureș, constând în aceea că, în repetate rânduri, acesta a condiționat actul medical, respectiv operații asupra unor pacienți, de primirea unor sume de bani.

În fapt, la data de 03.05.2017, o persoană a formulat denunț la sediul D.G.A. — S.J.A. Mureș din care reieșea faptul că medicul i-a pretins o sumă de bani pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale. Denunțul a fost înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, ofițerii S.J.A. Mureș fiind delegați pentru desfășurarea unor activități procedurale.

În cauză s-a beneficiat de suportul tehnic al I.G.P.R. — D.O.S.

DGA – SJA Mureș / Foto: arhiva