UDMR, rusinea maghiarilor! KELEMEN, rusinea UDMR…

Curtea Constituţională a admis, astăzi, sesizarea depusă de un grup de 50 de parlamentari PNL şi 16 parlamentari PMP privind legea de înfiinţare a Liceului Romano-Catolic din Târgu-Mureş, cu predare exclusiv în limba maghiară. Legea a fost atacată la Curtea Constituţională în 13 februarie.

“Verdict al Curții Constituționale: înființarea Liceului Teolgic Romano-Catolic din Tîrgu Mureș printr-o lege dată în Parlament este, așa cum era de așteptat, neconstituțională. Dintre motive, sunt două de reținut: nu se poate da o lege pentru o singură persoană juridică, respectiv încalcă autonomia administrativă locală (și așa fragilă).
1. Ciudat este că UDMR vrea pe de o parte autonomie locală, dar pe de altă parte dorește înființare de licee locale… la București.
2. UDMR este singura vinovată pentru situația LTRC. Prima dată s-a încălcat legea pe plan local, deoarece, grăbindu-se (habar n-am de ce!) nu s-au respectat toți pașii procedurali (înțelegere cu PNL). Acum au adoptat o lege neconstituțională, tot în grabă, cu toate că mulți juriști au avertizat-o înainte (înțelegere cu PSD).
3. UDMR dă azi un comunicat oficial în limba maghiară în care spune, după decizia CCR, că acest gest este “Rușinea României”.
E adevărat că în România pot fi îmbunătățite multe aspecte privind drepturile minorităților, dar a spune că stoparea unor ilegalități reprezintă “o rușine pentru România” este deja prea mult. E, de fapt, o manevră a UDMR pentru a-și masca incompetența și pentru a arăta propriului electorat că altcineva e de vină.
P.S. Problema LTRC se poate rezolva simplu prin inițierea unui nou proiect de HCL, care în mod cert, va fi aprobat în Consiliul Local Tîrgu Mureș prin susținerea POL.
P.S1. Titlul este o parafrază la declarația președintelui UDMR, Kelemen Hunor,” scrie consilierul local din partea POL Tirgu Mures, Radu Balas, pe pagina proprie.