Autostrada va “taia” in doua localitatea…

Pe lotul de 17,9 km dintre Iernut și Chețani (Autostrada A3), constructorii (Astaldi și Max Boegl) sunt bine mobilizați și au avansat în zona Bogata, acolo unde trebuie executat un “dublu pod” peste Mureș și trebuie demolate mai multe case pentru că autostrada “taie” în două localitatea. Deja primele construcții au fost expropriate și demolate și se poate începe lucrul la primele pile ale podurilor, având trei foreze în zonă.

Din informațiile pe care le avem, se progresează bine și în alte porțiuni ale proiectului. Datele oficiale arată un stadiu actual de aproximativ 25% pentru acest tronson. S-au emis toate autorizațiile de construire necesare pentru tot segmentul de 17,9 km pentru coridorul inițial de expropriere, astfel că din 10.11.2017 există front de lucru suficient.

Dacă se vor rezolva în timp și restul problemelor birocratice și dacă se va menține buna mobilizare a constructorilor de acum, estimăm că vom putea circula pe această autostradă în trimestrul III al anului viitor.

Vă invităm pe forum pentru a vedea explicațiile detaliate și toate fotografiile din teren: http://forum.peundemerg.ro/index.php…

Sursa: Asociația Pro Infrastructură / Foto cop: colaj