Atentie, soferi…

Circulaţia rutieră pe DN 13C a fost închisă, miercuri dimineaţă, pentru toate categoriile de autovehicule între localităţile Vânători şi Rugăneşti, din cauza inundaţiilor, a informat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

“Măsura a fost instituită din cauza ieşirii din matcă a râului Târnava, apa de pe carosabil măsurând 70 cm pe o lungime de 110 metri”, se menţionează într-un comunicat de presă al companiei, remis AGERPRES.

Autorităţile recomandă şoferilor ruta ocolitoare DN 13 Sighişoara-Bălăuşeri-DN 13A Sovata-Odorheiu Secuiesc.

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş a anunţat miercuri dimineaţă că mai multe gospodării şi terenuri agricole au fost inundate în localitatea Gurghiu, în urma revărsării râului Orşova.

Potrivit raportului operativ, în această localitate au fost inundate 20 de gospodării, pivniţele a cinci locuinţe şi o bucătărie de vară, 40 podeţe şi 10 hectare de teren agricol.

Cotele de atenţie au fost depăşite pe râul Târnava Mare la Sighişoara, precum şi pe râul Mureş, la Stânceni şi Suseni, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mureş,. Cristian Virag.

Sursa: agerpres.ro / Foto: radioson