APEL la NORMALITATE! O multitudine de drapele, printre care și cel al României…

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) organizează, sâmbătă, la Târgu Mureş, un miting şi un marş petru autonomia Ţinutului Secuiesc la care sunt aşteptate 40.000 de persoane, informeaza agentia de presa mediafax.

Un punct de vedere echidistant, care indruma la intelegere, este cel exprimat de consilierul local in CL Tirgu Mures din partea POL Tirgu Mures, Radu Balas. Acesta scrie pe pagina proprie:

Micii de la Kauflandul din Odorhei vor trece pe plan secund, azi, când mii de oameni vor manifesta pe străzile din Tîrgu Mureș cu ocazia Zilei Libertății Secuilor. La București are loc congresul PSD, partidul care nu are nimic în comun cu LIBERTATEA. Tot dinspre Capitală se va revărsa un val de ură la adresa secuilor, din partea celor care habar nu au ce se întâmplă la Tîrgu Mureș.

Așadar, azi se comemorează secuii martiri, uciși de către austrieci și nu de către români, așa cum ar putea bănui cei care susțin că au cerut pâine în limba română prin Harghita și nu au primit. Se cuvine să mai amintesc că secuii au luptat alături de Mihai Viteazul împotriva (pauză de respirație) ungurilor, care le-au redus din libertăți. Căci secuii au vrut mereu libertate și au luptat pentru ea, indiferent că asupritorii vorbeau aceeași limbă cu ei sau nu.

Cred că și din acest punct de vedere avem ce învăța de la ei. În anul Centenarului, să le mulțumim, așadar, secuilor că au avut o contribuție decisivă la “realizarea Unirii supt Mihai Voievod Viteazu”. 😉

În imagine, o multitudine de drapele (printre care și cel al României), semn al diversității, de la Ziua Libertății Secuilor de acum doi ani.”