Primăria Tirgu Mureş a achiziţionat 15 sisteme de înregistrare audio-video portabile pentru dotarea Poliţiei Locale Mures (PLM), astfel încât să poată fi stabilită cu exactitate starea de fapt din teren în timpul intervenţiilor, însă şi pentru descurajarea unor atitudini ostile din partea anumitor cetăţeni.

“Direcţia Poliţia Locală Mureş (PLM) a fost înzestrată cu 15 sisteme de înregistrare video portabile, folosite atât pentru echiparea personalului din stradă, cât şi a autoturismelor deservite de Biroul Siguranţă Rutieră şi Biroul Intervenţie. Scopul acestei dotări îl constituie, în principal, stabilirea, cu exactitate, a stării de fapt din teren în momentul intervenţiilor, concomitent cu prevenirea unor atitudini contrare normelor legale şi sociale din partea cetăţenilor, dar şi asigurarea transparenţei în activitatea de zi cu zi a poliţiştilor locali. (…)”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Mureş (PLM).

Noi speram ca le vor folosi si in multitudinea de cazuri in care ei incalca legea sau reguli elementare de bun simt. De exemplu, vorbind de un caz concret, puteti observa in imaginile de mai jos cum un targumuresean, locatar pe strada Marasti din Tirgu Mures, a fost nevoit sa astepte minute in sir pentru a putea iesi cu masina din curte doar pentru ca un grup mare de comunitari stateau de vorba blocand accesul. Ne imaginam ca ar avea nevoie de noile camere si pentru a se putea apara de cuvintele adresate de locatarul pe care l-au tinut blocat pana si-au terminat ei sedinta.

MS / Foto cop: colaj