Dupa ce a “rezolvat” problemele stringente din comunitate…

În cadrul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), care va avea loc sâmbătă, la Târgu Mureş, UDMR va acorda distincţiile Bradul de Argint pentru al 15-lea an consecutiv, prin care Uniunea îşi exprimă recunoştinţa faţă de activitatea celor care s-au implicat activ în dezvoltarea şi păstrarea identităţii comunităţii maghiare şi în realizarea obiectivelor asumate de această formaţiune.

Potrivit unui comunicat al UDMR, remis AGERPRES, după ceremonia festivă de acordare a distincţiilor “Bradul de Argint” , la reuniunea CRU de la Târgu Mureş va fi prezentat raportul politic al preşedintelui Uniunii, Kelemen Hunor, şi cel al preşedintelui executiv, Porcsalmi Bálint, care vor fi urmate de dezbateri.

Distincţia “Bradul de Argint” a fost înmânată pentru prima dată în anul 2002.

La ultima reuniune a CRU, din luna decembrie, de la Târgu Mureş, liderul UDMR, Kelemen Hunor, dădea asigurări că UDMR nu are nicio intenţie să creeze o dependenţă politică sau să împiedice lupta împotriva corupţiei, ci doreşte o separaţie reală a puterilor în stat.

Liderul UDMR mai arăta că CSM ar trebui să reprezinte garanţia independenţei justiţiei, fiindcă “justiţia nu este nici albă, nici neagră, nu este că pe de o parte stau îngerii, iar dincolo, dracii”, că întrebarea este dacă Parlamentul şi societatea şi organizaţiile profesionale vor fi în stare să creeze un cvasi consens care să eficientizeze justiţia şi să facă justiţia independentă şi de încredere şi să asigure această funcţionare a justiţiei”.

La acea reuniune, Kelemen Hunor a mai precizat că reforma în justiţie “ar merita chiar o slujbă, acum, în anul Reformaţiei”.

Sursa:agerpres.ro / Foto: colaj