O falsă atenţionare care pare a fi din partea Poliţiei Române i-a pus pe jar, inutil, pe internauţi, speriindu-i că hoţii oferă gratuit obiecte care conţin CIP-uri, pentru ca apoi să poată urmări victimele.

Potrivit informaţiilor care circulă în mediul virtual, în diverse locuri frecventate de oameni (ex: supermarketuri, benzinării etc.) sunt oferite gratuit diverse obiecte de mici dimensiuni care conţin câte un CIP cu ajutorul cărora hoţii află totul despre oameni.

Atenţionarea care pare a fi răspândită pe internet de Poliţia Română a ajuns până la adevăraţii poliţişti. Astfel, reprezentanţii Poliţiei Române au publicat pe pagina de Facebook o atenţionare referitoare la falsa atenţionarea.

„Nu credeți informațiile neverificate! Până în prezent, Poliția Română nu a primit sesizări care să aibă ca obiect acest mod de operare”, au informat reprezentanţii IGPR.

În altă ordine de idei, ei le recomandă cetăţenilor să aibă întotdeauna grijă de bunurile lor și să nu posteze pe rețelele de socializare informații despre bunurile de valoare pe care le au. „De asemenea, manifestați prudență față de persoanele necunoscute, va mai recomanda politistii.

IGPR / Foto: colaj