Potrivit meteorologilor, urmează zile cu temperaturi sub -5 grade Celsius, drept care specialiștii recomandă măsuri pentru a preveni înghețarea contoarelor și a conductelor de apă.

Iarna trecută, sute de instalații interioare au avut de suferit din cauza temperaturilor scăzute, iar reprezentantii companiei furnizoare de apa sfătuiesc consumatorii, mai ales utilizatorii casnici, cei care locuiesc la case, să păstreze închise și izolate căminele de branșament, în care se află contoarele, pe perioada când afară este foarte frig și să le protejeze eventual suplimentar dacă este cazul, prin acoperirea cu o folie de nailon sau cu ce au la îndemână.

Ni se recomanda sa nu inchidem complet căldura când este frig, chiar dacă plecăm de acasă, iar dacă lipsim mai mult timp, trebuie golite conductele interioare de apă.
Atentie, furnizorii de utilitati sustin că dacă branşamentul e pe proprietate privată, responsabilitatea protejării contorului e a clientului, care suportă și costurile de înlocuire a unui contor distrus de îngheţ.