Cu ocazia aniversării a 15 ani de la înființarea Batalionului 610 operații speciale ‘Vulturii’ și a sărbătoririi ‘Zilei Forțelor pentru Operații Speciale’, Brigada 6 Operații Speciale ‘Mihai Viteazul’ împreună cu structurile din subordine, organizează manifestări dedicate acestor evenimente de excepție, care se vor desfășura în zilele de 1 martie, respectiv 3 martie 2018, în garnizoana Târgu Mureș.

În data de 1 martie 2018, la sediul Batalionului 610 operații speciale ‘Vulturii’, va avea loc o ceremonie militară, care va fi urmată de exerciții demonstrative. La acestea vor fi invitați să participe militarii activi și în rezervă, care au făcut parte din această structură, de la înființarea ei până în prezent.

Pentru ziua de 3 martie 2018, sunt pregătite manifestări specifice momentului aniversat, care se vor desfășura conform următorului program:

Începând cu ora 10,00, în Piața Trandafirilor, va avea loc o expoziție statică în cadrul căreia, militarii aparținând forțelor pentru operații speciale vor prezenta tehnica militară, armamentul, aparatura și echipamentele specifice pe care le au în dotare și cu care acționează în cele trei medii: terestru, maritim și aerian.

La ora 12,00, în Piața Victoriei, în fața Palatului Administrativ va debuta o ceremonie militară, în cadrul căreia vor fi prezente detașamente reprezentative aparținând tuturor structurilor care compun la această dată forțele pentru operații speciale din Armata României.

Ceremonia militară se va încheia cu defilarea gărzii de onoare, a tehnicii militare prezentate în cadrul expoziției statice și a aeronavelor de luptă aparținând forțelor aeriene, care sprijină operatorii de forțe pentru operații speciale în misiunile specifice.