Incredibil, dar adevarat…

Preşedintele organizaţiei Mureş a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), László György, a anunţat, joi, că în comuna Corunca organizarea zilei de 15 martie a fost blocată de consilierii UDMR, după ce au votat împotriva unui proiect de hotărâre iniţiat de PPMT şi susţinut de PNL, PSD şi UNPR. 

“În Consiliul Local Corunca, consiliera noastră, aparţinând PPMT, alături de alţi trei colegi (români), în proiectul de hotărâre cu numărul de 7119/14.12.2017 a iniţiat organizarea demnă a sărbătoririi zilei de 15 martie. Colegii noştri de la PNL, PSD şi UNPR au considerat că aşa cum au fost alocate fonduri pentru sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, trebuie să fie alocate fonduri şi pentru ziua de 15 martie. Am constatat, cu indignare, că în cazul acestui proiect nu partea română a fost oponentul nostru, ci consilierii locali ai UDMR. Propunerea a fost pusă pe ordinea de zi a şedinţei din data de 19 februarie 2018 a Consiliului Local al comunei Corunca şi a fost supusă la vot după dezbatere. Consiliera noastră, doi consilieri ai PNL şi câte un reprezentant al PSD şi al UNPR au susţinut iniţiativa, iar dintre consilieri UDMR – majoritari în Consiliul Local Corunca – trei s-au abţinut, iar cinci au votat împotrivă. În urma voturilor exprimate de consilierii UDMR proiectul de hotărâre a fost respins”, a susţinut liderul PPMT Mureş.

Acesta a spus că pentru a lămuri situaţia i-a adresat o scrisoare deschisă liderului UDMR Mureş, Peter Ferenc, de la care aşteaptă un răspuns cu privire la modul în care consilierii Uniunii au blocat organizarea zilei de 15 martie, la Corunca.

“Cred că organizaţia locală a UDMR Corunca şi organizaţia judeţeană a UDMR au obligaţia de a explica această situaţie şi de a-şi cere scuze faţă de maghiari. Suntem curioşi care sunt motivele pentru care consilierii locali ai UDMR îngreunează sărbătorirea zilei de 15 martie la Corunca, atâta timp cât nu se găseşte vreun argument raţional care ar justifica votul negativ al unor consilieri maghiari faţă de o asemenea iniţiativă. Dar cunoscând raportul consilierilor UDMR faţă de cauze maghiare, nici nu suntem surprinşi. Ne amintim bine când consilierii locali din Corunca au votat împotriva iniţiativei plăcuţelor stradale bilingve, provocând revolta opiniei publice locale şi ardelene. La momentul respectiv speram că e vorba de o situaţie unică, în schimb ultimele evenimente au demonstrat că aceşti consilieri ai UDMR din Corunca votează în mod consecvent împotriva comunităţii maghiare”, a arătat László György.

Sursa:agerpres.ro / Foto: colaj