Concluzia ultimelor saptamani…

Criza din jurul Aeroportului va persista. Trebuie să acceptăm ideea că Târgu Mureșul nu are și nici nu va avea Aeroport, pe o perioadă foarte lungă.

După nenumăratele greșeli făcute de către cei care sunt implicați în activitatea Aeroportului, după constatarea incompetenței, secretomaniei și prostiei din jurul acestuia, după ce ne-am exprimat nemulțumirea în diverse forme, în cadrul grupului nostru și prin alte mijloace, beneficiind de sprijinul presei mureșene, după ce am cerut și ne-a fost refuzat de mai multe ori interpelarea la ședințele CJ Mureș pentru a ne exprima observațiile și obiecțiile privind reconstrucția pistei și dezvoltarea Aeroportului, după ce am constatat că (și) la ședința CJ Mures ”coaliția beton” PSD(10)+UDMR(15) a votat fără probleme ”aprobarea indicatorilor de performanță pentru membrii Consiliului de Administrație ai Aeroportului Transilvania, care au primit avizul favorabil al comisiilor de specialitate”, iar consilierii PNL (10), care au votat împotriva acesteia, nu au avut nici o observație de făcut, nu au inițiat nici o dezbatere pe tema Aeroportului, nu au cerut analiza activității președintelui CJ Mureș și a directorului Aeroportului, acceptând astfel tacit evoluția nefavorabilă a evenimentelor, considerăm că starea actuală de criză va continua.

Trocurile politice vor ține județul Mureș (dar și municipiul Târgu Mureș) într-o stare încremenită și în continuare. Nu avem nici o informație clară privind repornirea Aeroportului, știm doar că lucrările vor fi reîncepute, probabil, la mijlocul lunii martie și vor fi terminate, poate, până-n vară. Procedurile de autorizare care vor urma pot dura luni… sau ani… sau nu știm cât…

După ce președintele CJ Mureș și ”specialiștii” firmelor de construcții au descoperit la începutul lunii februarie 2018 că ”IARNA NU-I CA VARA”, deși până atunci ne amăgeau cu terminarea lucrărilor în 108 zile, suntem convinși că NU PUTEM AVEA AȘTEPTĂRI DE LA ACEȘTIA. Asta este capacitatea lor maximă, iar cadrul politic PSD-UDMR-PNL, respectiv coalițiile locale și naționale îi țin la putere, probabil, până la terminarea mandatelor. Indiferent, dacă vom avea Aeroport sau nu.

Vom urmări și în continuare evenimentele.

Sursa: Save Transylvania Airport / Foto cop: imagine intrare aeroport 22 februarie 2018