Sportiva Bernadette Szocs a fost desemnată, joi, cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local, după ce aceasta a câştigat, la începutul lunii februarie, medalia de aur la turneul de tenis de masă ITTF Europe Top-16 Cup, care a reunit la Montreux (Elveţia) cele mai bune 16 sportive de pe continent.

Jucătoarea de tenis de masă, care în 5 martie va împlini 23 de ani, a primit recomandări în vederea conferirii acestui titlu de la directorul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Bistriţa, Adrian Moldovan, şeful Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, Florian Constantin, şi de la directorul Liceului cu Program Sportiv (LPS) Bistriţa, Mircea Gătej, potrivit documentaţiei ataşate proiectului de hotărâre adoptat de către consilierii municipali.

Născută în anul 1995 la Târgu Mureş, Bernadette Szocs a început să practice tenisul de masă de la vârsta de şase ani şi jumătate, sub îndrumarea antrenoarei Imola Ungvari. Ulterior, a fost antrenată de Romeo Lupaşcu, iar în anul 2005 a ajuns, prin transfer, la CSM LPS Bistriţa, unde pregătirea ei avea să fie atent coordonată de către antrenorii Gheorghe Bozga şi Marian Filipaş.

Potrivit datelor prezentate în raportul proiectului de hotărâre, Bernadette Szocs a câştigat prima ‘Paletă de argint’ la vârsta de opt ani, repetând performanţa în anii 2004 şi 2005. În 2005 şi 2006 a câştigat locul III la simplu feminin în Minicampionatul European, Top 12 Europa la minicadeţi, două medalii la Campionatul European de Juniori II, locul II la dublu feminin în Campionatul European din 2007, dar şi patru titluri balcanice la junioare II.

În martie 2010, Bernadette a devenit numărul 1 mondial la cadete până la 15 ani şi a ocupat locul 10 mondial la junioare până la 18 ani.

La împlinirea vârstei de 18 ani, a semnat un contract în oraşul francez Lille, antrenându-se în Germania alături de fratele ei, Hunor, dar şi de Adrian Crişan, cel mai valoros tenisman bistriţean.

În anul 2013, a fost desemnată sportiva anului în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Bernadette Szocs a devenit, joi, cel de-al 68-lea cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa, printre predecesori numărându-se fostul ei antrenor, Gheorghe Bozga, dar şi o altă campionă la tenis de masă din Bistriţa, Mihaela Steff.

Sursa:agerpres.ro