Nu e gluma, cica va fi panoramic…

Dragi targumureseni, incepem cu aceste doua cuvinte cu iz comunist, deoarece preced foarte bine noile trasnai ale primarului inculpat Dorin Florea. Daca tot a facut azi conferinta de presa si dupa ce “a rezolvat” rapid problemele stringente din municipiul Tirgu Mures, s-a gandit sa-si expuna noile idei marete.

Acum vrea, nici una nici alta, sa construiasca un restaurant panoramic la Platoul Cornesti, o alta locatie de stat finantata din bani publici, in care sa ne oblige sa mangam “supa de gaina si snitel” in fiecare duminica. Asa cum spuneam si in titlu, mai vrea sa si subventioneze meniul obligatoriu, tot cu bani din bugetul primariei Tirgu Mures, adica a tuturor contribuabililor, ca altfel nu prea are cum sa coste doar 10 lei. Bine, toate astea dupa ce-si baga el mana personal in mancare; sa ne bucuram ca nu si coada!

“Terasa florilor va fi deasupra arenei de spectacole din Platou. Acolo, în vale, avem aranjat frumos pentru spectacole, unde voi invita Liceul de Artă, școlile, liceele, să dea spectacole în fiecare după masă, sfârșit de săptămână, să se întreacă între ele în ce mediu doresc. Vor fi două terase în evantai, suprapuse, pe două niveluri.

Voi cere Casei Eminescu ca duminica, numai duminica, să facă un meniu special, nici Sanepidul să nu aibă nimic de comentat, nici Protecția Consumatorilor, nimeni, încât să fie posibil să mănânci o supă de găină și un șnițel. Voi patrona special, eu personal, acest lucru, să văd că rețeta este aceeași, indiferent că o faci în duminica Floriilor sau în duminica Crăciunului, același șnițel din cea mai bună carne de vițel, făcută în unt, cu tot ce trebuie, inclusiv cu gemul de strugurei, deci să se mănânce acel produs care eu știu că era specific pentru o serie de orășele din Transilvania și mai ales Tîrgu-Mureșul,” spune mandru de trasnaia lui, primarul inculpat Dorin Florea.

Miki Blaga / RTM / Foto: colaj