La Tirgu Mureş, aproximativ 20 de persoane au ieşit, joi seara, în centrul oraşului, pentru a protesta împotriva deciziei ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a solicita preşedintelui statului suspendarea şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

“Ne-am adunat aici, ca şi în alte oraşe din România – Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov – pe fondul declaraţiilor ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care a anunţat că va cere preşedintelui suspendarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Am venit aici pentru nişte principii, nu pentru o plasă de făină, pentru o mână de bani, aduşi cu autocare, am venit pentru apărarea principiilor statului de drept, cu atât mai mult cu cât în programul PSD nu a fost menţionat în niciun punct ciuntirea justiţiei din România. Nu cred că preşedintele va accepta această propunere, cu atât mai mult cu cât am înţeles că prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a anunţat că va veni urgent în România. Cred că ceea ce au făcut astăzi, deşi ştiam de multă vreme că se pregăteşte aşa ceva, au deschis cutia Pandorei şi cred că este momentul în care România a ajuns la răscruce şi trebuie să decidem în ce direcţie o luăm după 28 de ani de tranziţie”, a declarat Mark Christian Hermann, unul dintre protestatari.

Protestatarii de la Târgu Mureş au spus că au ieşit spontan în stradă şi că pentru duminică vor organiza un protest de amploare.

În timpul protestului de la Târgu Mureş s-a scandat: “Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”.

Sursa:agerpres.ro