Atentie, s-a schimbat legea…

Proprietarii imobilelor din zonele protejate care nu sunt clasificate ca monumente istorice pot efectua lucrări de amenajare interioară fără autorizaţie de construcţie şi fără să mai fie pasibili de dosar penal.

Prin modificarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, pot fi executate anumite lucrări de amenajare interioară a locuinţelor din zonele protejate fără deţinerea autorizaţiei de construire eliberată de arhitectul-şef.

Art. 11 al Legii nr. 50/1991 a fost completat cu un nou alineat, în care se arată că pot fi executate fără autorizaţie de construire lucrări de reparaţii, finisaje interioare şi înlocuiri de tâmplărie interioară, reparaţii şi înlocuiri la pardoseli şi la instalaţiile interioare, care sunt executate la construcţiile amplasate în zone de protecţie a monumentelor istorice şi în zone construite protejate, dacă acestea nu reprezintă construcţii cu valoare arhitecturală sau istorică.

Pentru evitarea unor situaţii neplăcute şi pentru a se stabili dacă unele lucrări de construcţii necesită autorizaţie de construire, iar altele nu necesită un astfel de document, cetăţenii sunt îndemnaţi să se adreseze structurilor specializate din cadrul primăriilor.

Sursa:agerpres.ro / Foto:merg.in