Dupa votul acordat Bugetului 2018…

Referitor la votul pozitiv acordat de consilierii PSD+PNL+UDMR bugetului municipiului Tirgu Mures, chiar daca acesta continea milioane de euro pentru o serie de lucruri inutile – cu siguranta mult mai putin utile orasului vizavi de situatia in care se afla transportul in comun, infrastructura, scolile, gradinitele etc -, de genul concertelor “gratuite”, nu mai revenim.

Facem si noi haz de necaz si va prezentam postarea consilierului local din partea POL in CL Tirgu Mures, Radu Balas, care face bascalie de votul colegilor lui din consiliu si de primarul inculpat Dorin Florea. Postarea vine, probabil, in urma declaratiilor facute de cativa consilieri locali, care au folosit ca scuza pentru votarea bugetului alocarea de bani pentru achizitia de autobuze noi, incercand astfel sa-si acopere vina pentru risipirea milioanelor de euro alocate “gratuitatilor”.

Pentru cei care nu sunt in tema, le spunem pe scurt ca este vorba de proiectul care priveste achizitia a 60 de autobuze noi. Pana aici totul pare minunat, avem nevoie ca de aer de o astfel de achizitie, doar ca, ce au uitat ei sa spuna este faptul ca acest proiect a mai fost votat de cateva ori, a fost chiar mijlocul principal de promovare a primarului in campania din 2016, dar nepus niciodata in practica.

Este important de spus, un alt lucru pe care ei omit voit sa-l precizeze, ca orice proiect de hotarare votat in CL Tirgu Mures, NU are nicio valoare sau finalitate daca nu este pus in aplicare de catre executivul primariei Tirgu Mures, adica de Florea si Maior. Concret, din Bugetul pe anul 2017, din proiectele votate pentru invatamant nu au executat nici 50%, dar din cele prevazute pentru concerte “gratuite” au executat 100%.

Revenind la proiectul achizitiei celor 60 de autobuze, precizam ca acesta este prevazut a se realiza prin accesare de fonduri europene, asa cum ar fi si normal, doar ca acest lucru NU se poate realiza atata timp cat exista asocierea dintre primaria Tirgu Mures si firma lui Claudiu Maior, Siletina Tirgu Mures, deoarece normele europene NU permit acest lucru.

In acest context, apare si postarea ironica a consilierului, pe care o redam in captura de mai jos.

MS /Foto cop: colaj