Din 1 aprilie, dar nu e gluma…

Cocesionarea parcarilor a fost pusa pe ordinea de zi in ultima sedinta CL Tirgu Mures. Desi existau cele 3 variante (prezentate in detaliu aici), delegarea directa, concesionarea sau parteneriat public-privat, nu a fost aleasa niciuna dintre ele.

A fost votat de catre UDMR+PNL+PSD un amendament care prevede adminstrarea parcarilor temporar de catre serviciul ADP din primaria Tirgu Mures si Politia Locala Mures (PLM).

Asadar, de la 1 aprilie 2018, parcarile vor fi din nou cu plata in Tirgu Mures. Momentan nu se cunosc tarifele sau daca au construit parcari noi, supra sau subterane. ;).

Pe de alta parte, consilierii POL Tirgu Mures sustin ca daca amendamentul propus de ei ar fi fost votat de către UDMR-PNL-PSD, parcările erau gestionate permanent de către Primărie, aşa cum se întâmplă la Cluj, Oradea etc.

Aşa, parcările vor urma a fi concesionate (cum s-a decis anul trecut, în urma unei manevre transpartinice), oraşul urmând a pierde enorm de mulţi bani. Dar, ce să vezi?, până la finalizarea concesionării, UDMR-PNL-PSD a delegat provizoriu parcările către ADP şi Poliţia Locală, fapt ce ar fi trebuit să fie permanent şi nu doar provizoriu”, se precizeaza pe pagina POL, oameniliberi.com

MS