Desi legala, “grupul” lui Florea: PSD+PNL+UDMR…

Au facut ce au facut si au respins proiectul privind acordarea burselor şcolare pentru anul şcolar 2017-2018 pentru elevii care învață în învățământul preuniversitar de stat din Municipiul Tîrgu Mureș.

Proiectul depus ieri in sedinta CL Tirgu Mures de catre consiliera POL, Györfi Júlia, prevedea acordarea tuturor tipurilor de burse pentru elevi, nu discriminatoriu si fara sa indeplineasca pasii legali, ca in proiectul UDMR. Cu toate acestea, “grupul” primarului inculpat Dorin Florea, format din PSD+PNL+UDMR, au respins in unanimitate proiectul – probabil doar pentru ca a fost propus de POL Tirgu Mures -, lasand elevii fara prevederea legala de a primi bursele. 

Iata cum au stat lucrurile mai exact:

1. Consiliera POL, Györfi Júlia, depune un proiect pentru bursele școlare (incluzând și burse sociale) în 5 ianuarie 2018.
2. UDMR depune un proiect similar în 19 ianuarie 2018, dar fără burse sociale. 
3. Ambele proiecte ajung pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CL din 15 februarie 2018.
4. Proiectul UDMR nu îndeplinește criteriul elementar al transparenței decizionale, acela de a sta 30 de zile în dezbatere publică, dar, cu toate acestea ajunge pe ordinea de zi, doar pentru că era depus și proiectul POL.
5. UDMR, PSD și PNL, chiar dacă știau că proiectul UDMR nu respectă prevederile legale, votează acest proiect și îl resping pe cel al POL. De ce? Doar pentru că era mai complet și era al POL.
6. Proiectul votat al UDMR va fi notificat de Prefectură și declarat ilegal, al POL a fost respins, deci elevii târgumureșeni râmân deocamdată fără o prevedere legală pentru a putea primi bursele.

MS  / Foto cop: colaj