Sunt banuiti ca vanau ursi bruni…

Trei persoane, bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de braconaj cinegetic, au fost reţinute în urma unor percheziţii efectuate în judeţele Sibiu şi Mureş, într-un dosar cu un prejudiciu estimat la peste 120.000 de euro.

Conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, în urma percheziţiilor au fost identificate o armă neletală, pentru care persoana în cauză nu deţinea permis de port armă, o arma letală cu glonţ, muniţie letală, un craniu de urs, 67 trofee din speciile cerb şi căprior, carne de vânat, 9 cuţite de dimensiuni mari, o suliţă artizanală, precum şi alte bunuri.

“La data de 15 februarie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat 9 percheziţii, în judeţele Mureş şi Sibiu. Percheziţiile au fost efectuate la locuinţele a 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 şi 72 de ani, bănuiţi că ar fi vânat, în mod ilegal, trei exemplare din specia urs brun, specie strict protejată de lege, precum şi din alte specii de vânat, cu scopul de a comercializa astfel de produse (…) În urma administrării probatoriului, ieri (joi-n.r.) 3 persoane au fost reţinute, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, cu propunere de arestare preventivă’, a precizat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit IPJ Mureş, activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor de investigaţii criminale, al celor de investigare a criminalităţii economice, precum şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale atât din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, cât şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

Sursa:agerpres.ro / Foto: colaj