Fostul protopop al municipiului Tirgu Mures, parintele Gheorghe Sincan, trece prin momente grele datorate trecerii la cele Vesnice a sotiei, Maria Sincan.

Dumnezeu s-o odihneasca in pace.

“Astăzi 17 februarie 2018 s-a mutat la Domnul, Maria Șincan, bunică, mamă și soție. Maria Șincan s-a născut la 15 februarie 1955, în familia lui Alexandru și Maria Șipoș, oameni onești, muncitori și vrednici, în comuna Gurghiu, judeţul Mureș. După absolvirea Şcolii Normale din Tg Mureș, îşi începe activitatea didactică în comuna natală, în satul Cașva.

Aici, acasă, printre ai săi, s-a dedicat cu pasiune muncii didactice pentru copii, devenind, în scurt timp, iubită şi preţuită Doamna învăţătoare. Dascăl la mai multe şcoli (Glăjărie, Larga, Băița, Frunzeni), ocupă în 1989, prin transfer, postul de învăţătoare la Şcoala Generală nr. 8 din Tîrgu-Mureș și mai apoi la Școala nr. 6. Generații de elevi i-au trecut prin mâini, modelând din aceștia caractere. A trecut la Domnul înconjurată de toți cei iubiți, soțul, fiii și fiica, nurorile, ginerele, nepotul Alexandru și nepoatele Rebeca și Carla.

Slujba priveghiului se va oficia duminică 18 februarie la ora 18 la capela cimitirului de la Biserica de Piatră. Înmormântarea luni, 19 februarie la capela cimitirului Bisericii de Piatră din Târgu-Mureș,” scrie parintele pe pagina lui.

Sincere condoleante familiei indurerate.

MS / Foto: colaj