Din pacate, constructia cladirii Blocului Alimentar, in care deja au investit 2.000.000 de euro, ramane abandonata si in paragina (vezi AICI). Speram sa nu se intample la fel si in acest caz…

Consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară a lunii februarie documentația și indicatorii tehnico-economici ai investiției ”Construcție buncăr și spații conexe Laborator Radioterapie”. Investiția va fi realizată la Secția de Oncologiedin cadrul Spitalului Clinic Județean Tîrgu Mureș care este situată în Tîrgu Mureş, str. Gheorghe Marinescu nr.3.

Valoarea proiectului este de de 4.842.118,91 lei , echivalent a 1.039.951,66 euro.

Ministerul Sănătăţii derulează Proiectul Privind Reforma Sectorului Sanitar – „Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar”, finanţat prin Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în cadrul căruia a fost planificat a se achiziţiona prin licitaţie echipamente specifice de radioterapie inclusiv pentru Secţia Clinică de Oncologie Medicală şi Laboratorul de radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş. În acest sens, este necesară construcţia unui nou centru de radioterapie pentru instalarea unui accelerator liniar, cameră CT şi zone adiacente desfăşurării activităţii.

În prezent, în cadrul acestei secții există un laborator de radioterapie dotat cu un buncăr, dar acesta nu asigură capacitatea necesară desfășurării activităților medicale în condiții optime. Din punct de vedere tehnologic, ansamblul nu mai corespunde standardelor medicale actuale, având o vechime considerabilă. Clinica de Oncologie, pe care acest buncăr o deservește, nu beneficiază de o structură constructivă care să permită modificările necesare unei extinderi.

Pentru binele bolnavilor, le transmitem sa fie atenti si sa faca ce au votat, sa nu ajunga ca aceasta cladire…

Așa arată ceea ce trebuia să devină blocul alimentar unic al Spitalului Clinic Județean Mureș, aflat în subordinea Consiliului Județean. Oficial, e în stare de conservare, însă în fapt clădirea a fost lăsată de izbeliște, iar lucrările executate se degradează pe zi ce trece.

Posted by Inmures.ro on 25 August 2015

CJ Mures / Foto: colaj