Ca la Tirgu Mures, desi nu au aprobat bugetul pentru eveniment…

Ultima semifinala a Selectiei Nationale Eurovision va avea loc în data de 18 februarie, pe scena Salii ”Mihai Eminescu”, unde vor fi prezentate 12 piese din selecția națională.

Pentru sustinerea financiara a evenimentului de la Sighisoara, astazi, consilierii locali vor dezbate in sedinta extraordinara Proiectul de hotărâre privind participarea Municipiului Sighișoara la cheltuielile de organizare cu suma de 93.000 lei.

Ne intrebam ce sa va intampla daca proiectul nu se aproba. Se anuleaza evenimentul sau lucrurile sunt bine stiute si stabilite inca dinainte in primaria Sighisoara, asa cum se intampla si in primaria Tirgu Mures, unde, desi nu este aprobat bugetul, au avut loc deja concerte “gratuite” si sunt anuntate altele. Si daca despre asumarea evenimentului Eurovision mai putem intelege, nu o putem face si in cazul concertului “show-ul primaverii” preanuntat, dar fara buget votat. (vezi aici).

Nu stim cum “gandesc” ei asemenea lucruri, dar stim cu siguranta ca, din pacate, in caz de vot negativ, nu vor plati din buzunarul propriu!


Asa cum va spuneam ieri in acest material, si la Tirgu Mures, avem trecute la capitolul cultura alte milioane de euro, care, din pacate, nu doar ca sunt executate in totalitate intodeauna, mai sunt realizate chiar inainte de aprobarea sau nu a bugetului. Oare ce va face sefa de la cultura, Alina Radulescu Hetrea, daca bugetul nu se aproba si ea deja a organizat cateva evenimente „gratuite” in 2018, fara sa fie sigura ca-i vor fi votate sumele aferente. Sau cunoaste rezultatul votului inainte?!


In raportul de specialitate se specifica faptul că “Tinand cont de anvergura si vizibilitatea evenimentului, organizarea Semifinalei Selectiei Nationale Eurovision Romania 2018 in municipiul Sighisoara va asigura o expunere media atat nationala cat si internationala a Sighisoarei.”

In Sighisoara, potrivit reprezentantilor organizatorilor Eurovision Romania, pe langa selectia de la sala Mihai Eminescu este programat pentru 17 februarie de la ora 19.00 un concert in Piata Cetatii pentru indragostiti.

Finala Eurovision România 2018 va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, în 25 februarie.

 MS / Foto: colaj