Surpriza sau nu, proiectul a fost RESPINS…

Asa cum am anticipat in materialul publicat in aceasta dimineata – Sighisoara gazduieste duminica semifinala Eurovision! Se anuleaza sau nu? – nu a fost votat bugetul necesar organizarii semifinalei Eurovision.

Consilierii locali au dezbatut, in urma cu cateva minute, in sedinta extraordinara a CL Sighisoara, Proiectul de hotărâre privind participarea Municipiului Sighișoara la cheltuielile de organizare cu suma de 93.000 lei.

De la votul pe acest proiect s-au abtinut consilierii locali UIPS, cei de la de la PNL au votat impotriva, iar petru a votat PSD+UDMR. Din cauza ca un consilier de la PSD nu a fost prezent, proiectul a fost respins.

In acest moment nu se stie exact daca se va anula sau nu semifinala Selectiei Nationale Eurovision care trebuia sa aiba loc în data de 18 februarie, pe scena Salii ”Mihai Eminescu” din Sighisoara.


Update 17.05: Primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu Mălăncrăvean, a declarat joi, pentru AGERPRES, că la finalul şedinţei s-a iscat “un scandal monstru”, iar consilierii care au votat împotrivă şi cei care s-au abţinut “şi-au manifestat regretul şi uimirea pentru neadoptarea proiectului de hotărâre”.

În acest condiţii, Primăria Sighişoara caută cadrul legal pentru convocarea unei şedinţe de îndată a Consiliului Local Sighişoara, pentru vineri, întrucât din fondurile care trebuiau alocate de Municipiul Sighişoara urmau să fie finanţate serviciile de scenotehnică.

Potrivit scenariului manifestării, scena va fi inundată cu un spectacol de lumini şi grafică de la cei peste 100 de mp de ecrane LED şi 380 de mp de cortine LED instalate de organizatori.

La Semifinala Eurovision de la Sighişoara vor concura SAVE (“All We Need”), Tomher Cohen (“Baby You’re The Only One”), Sergiu Bolota (“Every Little Thing”), Dora Gaitanovici (“Fără Tine”), Teodora Dinu (“Fly”), The HUMANS (“Goodbye”), Iliana (“I Won’t Lie”), Evermorph (“Live Your Life”), Alexandru Ungureanu (“Sail With Me”), Manuel Chivari (“Somebody To Love”), Maria Suciu (“Sweet Nothing”) şi Denisa Trofin (“Tears”), toate piesele fiind disponibile pe site-ul dedicat evenimentului http://eurovision.tvr.ro .

MS / Foto: colaj